Windows 11 a apărut în octombrie 2021 și s-a bucurat imediat de o popularitate sporită în rândul utilizatorilor. Chiar dacă la început a prezentat câteva bug-uri și probleme de funcționare, noul sistem promitea specificații îmbunătățite comparativ cu windows 10. Mulți i-au contestat eficiența, însă avantajele pe care le oferă se resimt atât din punct de vedere funcțional, cât și grafic. E adevărat, integrarea noului soft vine cu câteva cerințe de stocare și configurare a aplicațiilor.
Însă, mai multe despre caracteristicile pe care le prezintă o licența windows 11 afli în rândurile de mai jos.
Meniul de start a suferit modificări majore
Prima și cea mai importantă modificare se regăsește la nivelul meniului principal. Clasica bară de căutare și iconițele au fost mutate pe mijlocul ecranului, ceea ce se aseamănă foarte mult cu designul MacOS. Microsoft Teams vine preinstalat, ceea ce garantează celor care lucrează de la distanță să colaboreze mai ușor cu echipele de muncă.
De asemenea, meniul de start simplifică și personalizează experiența utilizatorilor. Activitățile de căutare pot fi derulate mult mai ușor. Îți poți grupa și organiza folderele și aplicațiile după bunul plac, ceea ce transformă multitasking-ul într-un proces facil. Vei putea bifa mai multe sarcini, ceea ce te va ajuta să-ți sporești gradul de productivitate.
Sistemul Auto HDR vine în beneficiul pasionaților de jocuri. Culorile și luminile sunt mult mai contrastante, iar aplicația Xbox vine încorporată în sistem. Însă, funcționalitățile în materie de grafică nu se rezumă la atât:
- Ai acces la mai multe teme și fundaluri. În sfârșit poți selecta imaginea favorită și o poți schimba cu ușurință ori de câte ori simți nevoia.
- Gradul de interactivitate este mult mai ridicat în comparație cu o licență windows 10. Designul este intuitiv, prietenos și dinamic.
- Inclusiv pictogramele au fost actualizate din punct de vedere vizual. Nu mai seamănă deloc cu alternativele clasice, ceea ce vine ca un avantaj semnificativ pentru cei care pun accent chiar și pe cele mai fine detalii.
Snap Layouts și Snap Groups pentru o organizare mai ușoară
Windows 11 introduce funcționalități noi de organizare a ferestrelor. Snap Layouts, de exemplu, permite utilizatorilor să le organizeze rapid în layout-uri predefinite. Când treci cu mouse-ul sau degetul pe butonul de maximizare a unei ferestre, Windows 11 afișează o previzualizare a diferitelor layout-uri disponibile. Îți va fi mult mai ușor să-ți setezi designul ecranului.
Snap Groups, de asemenea, oferă un mod ingenios de gestionare a mai multor ferestre ale aceleiași aplicații.
Avantajele se resimt și la nivelul accesibilității. Comparativ cu licența windows 10, noul soft permite accesarea prin intermediul funcției de recunoaștere a vocii. Ai la dispoziție inclusiv un narator online, care poate citi textul de pe ecran.
Nici la nivel de securitate lucrurile nu stau mai prejos. Odată achiziționată, o licența windows 11 home îți garantează protecție sporită împotriva amenințărilor cibernetice. Riscul de răspândire a malware-ului este redus la minim tocmai datorită următoarelor specificații:
- Microsoft Defender SmartScreen – Care te poate notifica atunci când identifică un site sau o aplicație rău intenționată.
- Antivirus Microsoft Defender – Siguranță în timp real. Windows 11 vine cu actualizări constante, care facilitează implicit performanța tehnică.
- Cheie de acces – Care elimină atacurile de tip phishing și asigură o conectare facilă la conturile online.
Experiența îmbunătățită pentru tablete și dispozitive cu ecran tactil
Windows 11 aduce îmbunătățiri pentru utilizatorii care folosesc stilouri digitale și oferă implicit o experiență mai fluidă în desen, scriere și interacțiune cu ecranul. Proiectele tale grafice vor căpăta un aspect unicat, ceea ce te va ajuta inevitabil să obții rezultate pe termen lung. De asemenea, tastatura virtuală poate fi personalizată pentru a se potrivi cu preferințele de navigare.
Nivelul de rapiditate este actualizat, tocmai pentru că windows 11 poate gestiona resursele hardware în așa fel încât aplicațiile cel mai des folosite să fie optimizate.
Dacă nu te-ai hotărât să faci upgrade windows și să treci la noul soft există multe aspecte pe care trebuie să le iei în considerare. Evaluează-ți nevoile și investește doar în alegeri durabile. Nu-i deloc ușor, dar există câteva detalii pe care le poți lua în calcul:
- Nu te orienta către licențe windows ieftine, ci la opțiuni versatile și eficiente. Pune accent întotdeauna pe calitate. Dacă vrei să economisești, există multe promoții și oferte speciale oferite de producători de încredere.
- Vezi care sunt specificațiile tehnice ale dispozitivului pe care îl folosești. Analizează capacitatea de stocare și asigură-te că licența windows 11 poate funcționa în parametri optimi.
- Asigură-te că aplicațiile esențiale pe care le folosești sunt compatibile cu Windows 11. Verifică site-urile producătorilor pentru a vedea dacă au lansat versiuni actualizate sau compatibile cu noul sistem de operare.
Licența windows 11 pro aduce numeroase beneficii utilizatorilor, de la grafica mult mai cursivă până la rapiditatea încărcării aplicațiilor. În mod evident, instalarea vine cu câteva cerințe specifice, tocmai de aceea decizia trebuie luată în urma unui research complex.
Fă investiții inteligente și bucură-te de performanțele noului soft!
Lasa un raspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.